fbpx

Vanaf januari starten we in Staphorst met ANWB AutoMaatje!

Bent u zelf minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor veel thuisblijven? Met ANWB Automaatje Staphorst komt u weer onder de mensen!

Inwoners van IJhorst, Staphorst en Rouveen kunnen vanaf januari 2020 gebruik maken van ANWB AutoMaatje Staphorst. Een vrijwillige chauffeur in bezit van eigen auto vervoert u naar uw plek van bestemming. Desgewenst wordt u van deur tot deur begeleid en ondersteund.

Het vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. Het kan ook gewoon voor leuke uitjes als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen.
Om gebruik te maken van ANWB Automaatje hoeft u alleen maar contact op te nemen met ANWB Automaatje Staphorst.
Marlies Vedder is bereikbaar op: 06 – 518 008 55 of [email protected]

Zo werkt ANWB Automaatje Staphorst op hoofdlijnen:

  • Heeft u vervoer nodig? Neem dan 2 dagen van tevoren contact op met ANWB Automaatje Staphorst.
  • Hierna zoekt de rittenplanner een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs die u, op het door u gewenste moment, wil rijden.
  • De rittenplanner belt u terug als er een vrijwilliger beschikbaar is en geeft de globale hoogte van de verschuldigde onkostenvergoeding aan. Dit is € 0,30 per kilometer, gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger, vermeerderd met de eventuele parkeerkosten.
  • Op het afgesproken tijdstip meldt de vrijwilliger zich bij u en gaat u samen op stap. Bij korte ritten zal hij/zij vaak bij u blijven. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit? Dan maakt hij/zij een afspraak wanneer hij/zij weer klaar staat voor de terugreis.
  • U betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger. Via een bonnenboekje wordt de kilometerstand van de rit genoteerd. De kilometerstand start vanaf het woonhuis van de chauffeur tot en met de plaats van bestemming en voor een retour geldt: vice versa.
  • U hoeft geen lid te zijn van de ANWB om gebruik te maken van ANWB Automaatje

Meedoen als gebruiker ANWB Automaatje Staphorst
Voordat u een rit kunt aanvragen dient u zich aan te melden als gebruiker voor deze vervoersdienst. Er volgt dan een bezoek waarbij de werking van de vervoersdienst persoonlijk uitgelegd wordt. De bezoeker zal u vervolgens aanmelden als gebruiker van de ANWB Automaatje vervoersdienst.
U hoeft niet te wachten tot januari 2020, u kunt zich  nu alvast aanmelden als gebruiker zodat u vanaf 2020 kunt deelnemen.

Meedoen als vrijwilliger voor ANWB Automaatje Staphorst
De vrijwilligers zijn plaatsgenoten die hun eigen auto gebruiken als vervoermiddel. Elke rit is meer dan vervoer alleen. Het betekent een nieuw sociaal contact, een gesprek tussen deelnemer en chauffeur. Het brengt buurtgenoten weer samen. Vaak gaan de vrijwillige chauffeurs mee op doktersbezoek of om boodschappen te doen.

Meer dan duizend vrijwilligers in Nederland doen mee. De meesten zijn chauffeur. Ze kunnen zelf bepalen wanneer ze beschikbaar zijn. Op die manier is het voor mensen met een drukke agenda eenvoudig om mee te doen. En het is nog gezellig ook. Want eigenlijk is elke rit een nieuwe ontmoeting met een verhaal.

Op dit moment zijn we hiervoor op zoek naar
ANWB AutoMaatje; Rittenplanners en
ANWB Automaatje; Chauffeurs.

De volgende filmpjes geven een duidelijk beeld van ANWB Automaatje: