Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Ook vrijwilligersorganisaties moesten hierdoor nadenken over welke persoonsgegevens van vrijwilligers, leden, deelnemers en cliënten ze bewaren en hoe ze die beveiligen. De wet kent drie belangrijke thema’s: het bewaren en beschermen van persoonsinformatie en de meldplicht rond datalekken.

Als vrijwilligersorganisatie is het van belang om met elkaar te bepalen welke informatie je nodig hebt om goed te functioneren als organisatie. Is het bijvoorbeeld nog nodig om de adresgegevens van je leden te bewaren als je uitsluitend nog per email of sociale media met uw achterban communiceert? Wie krijgt toegang tot welke informatie? Hoe is de beveiliging van computers geregeld?
Hoe ver ben je daar mee?

Om daarbij te helpen heeft SWS Rieks Springer van de Sesam academie uitgenodigd voor een informatieavond op 26 maart 2019 vanaf 19.30 uur in het Dienstencentrum.
We delen graag informatie over de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de consequenties voor vrijwilligersorganisaties. We willen vooral in praktische hulp en ondersteuning voorzien.

Deze avond is bedoeld voor alle verenigingen en vrijwilligersorganisaties van de Gemeente Staphorst.
De avond is gratis te bezoeken met max. 2 pers. per organisatie.

 

Gegevens

Tijd
Datum

Locatie