Wethouder Mussche zal eerste rit ANWB AutoMaatje Staphorst verzorgen

Vanaf januari kunnen inwoners van Staphorst, IJhorst en Rouveen gebruik maken van ANWB Automaatje Staphorst. Deze nieuwe vervoersdienst zorgt ervoor dat ook minder mobiele inwoners met de auto naar familie, supermarkt of dokter kunnen.

Eerste rit

Op woensdagmorgen 8 januari haalt wethouder Mussche de eerste deelnemer van ANWB Automaatje Staphorst thuis op en samen zullen ze rond 10:00 uur bij het dienstencentrum aankomen. Daar worden ze feestelijk ontvangen door SWS en de ANWB. Ook de vrijwillige chauffeurs en rittenplanners zijn hierbij aanwezig.

Marlies Vedder van SWS is als coördinator van het project al enige tijd bezig met de voorbereidingen. ‘We hadden al snel een heel aantal vrijwilligers die met hun eigen auto willen rijden voor ANWB Automaatje Staphorst. Het is fijn om te merken dat er veel inwoners zijn die graag voor een ander willen rijden.’

Op dit moment staan er twaalf vrijwillige chauffeurs klaar en zijn er twee vrijwilligers die aan de slag gaan als rittenplanner. 

‘Na een periode van voorbereiding staat iedereen klaar om te rijden of de ritten in te plannen.’ zegt Marlies Vedder. ‘Ook de eerste deelnemers hebben zich al gemeld. Het is fijn dat we in januari nu ook daadwerkelijk van start kunnen. Iedereen heeft er zin in.’

Voor steeds meer mensen zijn de mogelijkheden om naar buiten te gaan beperkt. Dit kan komen door de leeftijd, gezondheid of door het ontbreken van een auto. Hier wil ANWB AutoMaatje verandering in aanbrengen en mede door hun initiatief kunnen inwoners elkaar helpen.

In meerdere gemeenten in Nederland is ANWB AutoMaatje al van start gegaan. Door samenwerking tussen Stichting Welzijn Staphorst (SWS), gemeente Staphorst en de ANWB kunnen ook in Staphorst minder mobiele buurtgenoten worden vervoerd.

Het vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. Het kan ook gewoon voor leuke uitjes als een bezoekje brengen bij familie of vrienden, naar de kapper of gezellig winkelen. De chauffeurs ontvangen hiervoor €0,30 per kilometer van de deelnemer.

Wilt u gebruik maken van ANWB Automaatje Staphorst? Kijk op de website van SWS: 

www.sws-staphorst.nl/automaatje of neem contact op via [email protected] of via het telefoonnummer van ANWB Automaatje Staphorst: 06-518 008 55 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 12:00 uur) 

Vrijwilligers die graag als chauffeur aan de slag willen bij ANWB AutoMaatje Staphorst kunnen zich aanmelden bij Marlies Vedder, coördinator ANWB Automaatje Staphorst bij SWS: [email protected] of 0522-465143.

 

Gegevens

Tijd
Datum

Locatie