Tijdens de Nieuwjaarskoffiemiddag van SWS op woensdag 8 januari zal de heer Jan Tijink, oud-verslaggever van Radio/TV Drenthe en columnist uit de Wijk de middag inkleuren met muziek en proat voor met name de ouderen. Maar iedere 24-plusser is welkom tussen 14:00 tot 16:00 uur in het Dienstencentrum, Berkenlaan 1 in Staphorst.

De kosten zijn € 2,50/1 strip inclusief koffie, thee en wat lekkers. Opgave vooraf is niet nodig.

Jan Tijink vertelt over zichzelf:

Mijn naam is Jan Tijink, ben in 1934,  in de toen nog bestaande gemeente Oosterhesselen (Dr.), geboren. ‘k Ben een boerenzoon, die van 1938 tot en met 1956 op de scholen in Coevorden heb doorgebracht(kleuterschool, lagere school, ULO en de Rijks Kweekschool voor onderwijzers(essen).

Ben als onderwijzer begonnen in het plaatsje Zuid Barge (gemeente Emmen), mijn militaire dienstplicht vervuld en op 24 jarige leeftijd werd ik hoofd van de school (zo heette dat toen) te Stieltjeskanaal (gemeente Dalen). In 1962 werd ik hoofd van de school in Eibergen (Gelderland) en in 1974 in dezelfde functie in De Wijk.

In 1991 ging ik met pensioen. Vanaf de oprichting in 1988,  tot en met 2005 ben ik medewerker geweest van Radio/TV Drenthe, als verslaggever bij de actualiteiten, bij de sport en bij diverse cultuurprogramma’s (met name koren en  korpsen).

Gegevens

Tijd
Datum
Kosten

Locatie