100e Vrijwilligersvacature geplaatst op SWS-vacaturebank

Kinderopvang Mathil heeft de 100e vrijwilligersvacature geplaatst op de Vrijwilligersvacaturebank  van Stichting Welzijn Staphorst.
Zij plaatsten de Vrijwilligersvacature ‘Tuinman / vrouw’ voor hun nieuwe locatie in Rouveen.
Deze vacature is inmiddels al ingevuld!

Vacaturebank
Met de centrale vacaturebank maakt SWS de perfecte match tussen inwoners en organisaties in IJhorst, Rouveen en Staphorst!
Vorig jaar werden er in totaal 55 matches gemaakt. De eerste helft van 2019 werden er al ruim 40 matches gemaakt.

Een organisatie die op zoek is naar een nieuwe vrijwilliger kan zelf een vrijwilligersvacature plaatsen op de vrijwilligersvacaturebank.
Als iemand reageert op een vacature krijgt de organisatie dit bericht rechtstreeks binnen en kan dan direct contact opnemen met de potentiële vrijwilliger.

Promotie
SWS zorgt voor de PR van alle vacatures die door organisaties op de vrijwilligersvacaturebank worden geplaatst.
De vacatures komen dan onder andere in mappen die op verschillende plaatsen als het gemeentehuis of bibliotheek liggen, ze worden opgehangen in het Dienstencentrum en andere locaties, worden meegenomen in de advertentie in De Staphorster, worden verspreid via Social Media en er wordt aandacht voor gevraagd via bijvoorbeeld weblog Staphorst.

Wat kan SWS voor inwoners en organisaties betekenen?

Organisaties ondersteunen we bij de zoektocht naar vrijwilligers. Wij helpen bij het opstellen van een vacature en plaatsen die in de centrale vacaturebank. Ook bieden we organisaties cursussen en trainingen aan over belangrijke onderwerpen, zoals een vrijwilligersverzekering of de AVG. Elk jaar organiseren we een vrijwilligersmarkt waarop organisaties zich presenteren. Ook reiken we jaarlijks de vrijwilligerspluim uit aan een Staphorster die zich belangeloos inzet.

Inwoners van de gemeente Staphorst begeleiden we naar passend vrijwilligerswerk. Na een intakegesprek zoeken we het werk dat het beste bij iemand past. Dat kan bij een organisatie of vereniging zijn, maar ook bij een inwoner die een vrijwilliger zoekt voor bepaalde klussen. Ook helpen we scholieren die een maatschappelijke stage nieuwe stijl zoeken. Bekijk in onze centrale vacaturebank wat de actuele vacatures zijn.