Een onderdeel van de website van SWS is de Vrijwilligersvacaturebank.
Hier heeft elke vereniging of vrijwilligersorganisatie de gelegenheid om hun vrijwilligersvacatures te plaatsen.
Een aantal feiten op een rij:

  • In het jaar 2018 hebben we 55 matches kunnen maken, dat zijn dus 55 tevreden organisaties en 55 tevreden nieuwe vrijwilligers! 
  • De vrijwilligersvacaturebank werd in het afgelopen jaar 2220 keer bezocht door 975 unieke bezoekers.
  • De meest bezochte vacature was de vacature ‘maatje voor creatieve jonge vrouw’, gevolgd door ‘Klusjesman voor de Broene Eugte’ en ‘Creatieve hulp voor De Levensboom’

Een organisatie die op zoek is naar een nieuwe vrijwilliger kan zelf een vrijwilligersvacature plaatsen op de vrijwilligersvacaturebank.
Als iemand reageert op een vacature krijgt de organisatie dit bericht rechtstreeks binnen en kan dan direct contact opnemen met de potentiële vrijwilliger.

Promotie
SWS zorgt voor de PR van alle vacatures die door organisaties op de vrijwilligersvacaturebank worden geplaatst.
De vacatures komen dan onder andere in mappen die bij verschillende organisaties als het gemeentehuis of bibliotheek liggen, ze worden opgehangen in het Dienstencentrum en andere locaties, worden meegenomen in de advertentie in De Staphorster, worden verspreid via Social Media en er wordt aandacht voor gevraagd via bijvoorbeeld de weblog Staphorst.

Met potentiële vrijwilligers die bij SWS op gesprek komen voor het vinden van vrijwilligerswerk worden gezamenlijk de vacatures bekeken en wordt gezocht naar de best passende vacature.

Voor meer informatie of het plaatsen van een vacature kunt u contact opnemen met Klaasje van Veen, medewerker Vrijwilligerswerk bij SWS.

U kunt hier ook de uitleg voor vrijwilligersorganisaties bekijken