Vanaf januari gaan wij starten met ANWB Automaatje Staphorst!

Nieuw vervoerssysteem voor Staphorst, IJhorst en Rouveen 

In januari 2020 start in de gemeente Staphorst ANWB Automaatje.
Stichting Welzijn Staphorst (SWS) is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen van dit nieuwe project.

ANWB Automaatje houdt in dat plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen vervoeren. Dat zijn mensen uit Staphorst, IJhorst en Rouveen, die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.
ANWB AutoMaatje is een gezamenlijk project van de ANWB, Stichting Welzijn Staphorst (SWS) en de gemeente Staphorst.

Met ANWB AutoMaatje kunnen minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij vrienden. Meer informatie over ANWB Automaatje Staphorst

Deelnemers
Inwoners die gebruik willen maken van ANWB AutoMaatje Staphorst kunnen zich alvast aanmelden. Desgewenst wordt u vooraf thuis bezocht en krijgt u persoonlijke uitleg over ANWB AutoMaatje Staphorst.
Mensen die gebruik maken van ANWB Automaatje betalen de chauffeur een onkostenvergoeding van € 0,30 per gereden kilometer.

Vrijwillige rittenplanners en chauffeurs gezocht
SWS is op dit moment op zoek naar chauffeurs en rittenplanners.

De vrijwillige rittenplanners zullen een ochtend of aantal ochtenden per week vanuit het Dienstencentrum in Staphorst de telefoon van ANWB Automaatje beantwoorden en de ritten inplannen via en gemakkelijk systeem van op de computer.
Vrijwillige chauffeurs gaan met een eigen auto, tegen een kleine kilometervergoeding, minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?
Neem contact met ons op via: 06 – 518 008 55 van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 12:00 uur of automaatje@sws-staphorst.nl
Meer informatie is te vinden op ANWB Automaatje Staphorst.

Op de foto: Marlies Vedder (coördinator ANWB Automaatje Staphorst en Margje Ponstein (teamcoördinator) druk bezig met de voorbereidingen.