2½ jarig bestaan ANWB AutoMaatje Staphorst is gevierd

Op donderdag 7 juli 2022 maakten we er een feestje van tussen 11:00 en 13:00 uur met chauffeurs en deelnemers bij het Dienstencentrum waar ieder een persoonlijke uitnodiging voor had ontvangen.
Met een mooie groep van zo’n 40 gasten hebben we gezellig koffie en thee gedronken met een feestelijk gebakje erbij. Chauffeurs en deelnemers waren er samen en ook de rittenplanners konden nu eens zien wie het gezicht achter het telefoontje is. Wethouder Alwin Mussche en directeur Wout Noorman waren ook aanwezig. Alwin kent zelf ook mensen die aan het vervoersproject deelnemen.

Tijdens de bijeenkomst is een korte promotievideo getoond waarin vrijwilliger chauffeur Rob te zien is die wekelijks op pad is met deelnemer Stefan.
Klik hier voor de video.

Ook wapperden in de kernen van Staphorst en Rouveen die week de banners van ANWB Automaatje op de rotonde of kruising.

Als bedankje is aan de chauffeurs een waardebon voor autowasprogramma 1 van Total Krale gegeven, grotendeels gesponsord door Krale zelf.

Twee-en-een-half jaar geleden is het project ANWB AutoMaatje Staphorst van start gegaan. Sindsdien vervoeren enthousiaste vrijwilligers hun minder mobiele dorpsgenoten. Vanwege de coronamaatregelen heeft AutoMaatje een tijdje stil gelegen en worden er momenteel alleen noodzakelijke ritten gereden. Toch is Stichting Welzijn Staphorst (SWS) tevreden over het eerste jaar van ANWB AutoMaatje Staphorst.

In het eerste jaar van ANWB AutoMaatje Staphorst stonden er 15 vrijwilligers klaar om de 45 aangemelde buurtgenoten te vervoeren. Dit heeft geleid tot bijna 450 ritten in 2020.

Tussentijdse peiling:

Na 2, 5 jaar zijn er 2058 ritten vanaf het begin tot 8 juli, zijn er 99 deelnemers, waarvan er 84 actief zijn, 17 chauffeurs, 1 niet actief op dit moment.

Op woensdag 8 januari 2020 heeft wethouder Alwin Mussche de eerste deelnemer vervoert naar het Dienstencentrum in Staphorst om daar samen met de ANWB en met Marlies Vedder, coördinator van ANWB AutoMaatje Staphorst, het startsein  te geven van dit project. Na de opening wisten inwoners van de gemeente Staphorst het telefoonnummer van AutoMaatje al snel te vinden. ‘Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus heeft het project in 2020 al snel na de start een tijdje stil gelegen. Maar daar kwam gelukkig wel weer verandering met wat aangepaste maatregelen.

Voor noodzakelijke ritten, bijv. voor een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis, kan een rit aangevraagd worden. Dit kan door contact op te nemen met de rittenplanners van AutoMaatje via 06-51800855 tussen 9 en 12 uur.

Lees hier nog meer informatie.