Op uitnodiging van de diaconie van Gereformeerde Kerk De Bron verzorgde Geertrui Balkenende van Stichting Welzijn Staphorst (SWS) dinsdagmiddag 14 november een seniorenmiddag in de kerk van Staphorst.

Geertrui is medewerker seniorenwerk bij SWS en gaf een boeiende presentatie over de werkzaamheden van SWS.
Veel bezoekers bleken wel enigszins bekend te zijn met SWS maar hadden niet in de gaten hoe omvangrijk de taken van de welzijnsstichting zijn.

Geertrui vertelde iets over eenzaamheid, vrijwilligerswerk, ouderenwerk en de vele ontmoetingsactiviteiten die SWS organiseert.

Na de presentatie gaf ze op een interactieve manier enkele voorbeelden van activiteiten.
De bezoekers werden in groepen verdeeld en aan de hand van door SWS gemaakte ‘kletspotten’ gingen ze met elkaar in gesprek. In de potten zaten allerlei vragen, de zogenaamde ‘tea topics’ die je tegenwoordig op de Pickwick theezakjes ziet staan. Op die manier kwamen er interessante gesprekken op gang. Daarna werd er nog een spreekwoorden spel gespeeld aan de hand van een grote tekening waarin spreekwoorden verwerkt waren. De bezoekers gingen er fanatiek mee aan de slag.
Tot slot werden er nog wat oud-hollandse liederen gezongen en toen bleek dat het alweer tijd was voor dominee Van der Meulen om de seniorenmiddag af te sluiten met gebed en het gezamenlijk zingen van liederen.

De senioren gaven na afloop aan een gezellige middag te hebben gehad. ‘Het was niet alleen informatief maar ook erg gezellig’.

SWS wil ook graag andere kerken bezoeken.
‘In onze gemeente zijn kerken een groot onderdeel van de samenleving, we vinden het belangrijk om met hen samen te werken’ zegt Geertrui Balkenende.