Het is al weer 3 jaar geleden dat Geertrui Balkenende aan het werk ging bij Stichting Welzijn Staphorst als welzijnswerker. Op de 3 locaties in Staphorst, IJhorst en Rouveen heeft zij zich enorm ingezet voor de lokale activiteiten voor de deelnemers en inwoners van de gemeente Staphorst.

Op donderdag 9 juli ging Geertrui op pensioen-tournee in een gele kever met chauffeur Roelof de Weerd vanaf haar huis naar wijkcentrum de Poele in IJhorst, het Dienstencentrum in Staphorst en de Buurtstee in Rouveen. Langs de route stonden veel vrijwilligers klaar om Geertrui te groeten en een bloem te overhandigen.  Zo kon zij toch iedereen even kort treffen en zien. In de Museumsteeg stonden de chauffeurs van Tafeltje Dekje op de route om Geertrui te treffen. De bloemen werden op iedere locatie op een creatieve manier verzameld in een paraplu aan een stok. Aan het einde van de ochtend waren er twee prachtige bossen bloemen ontstaan. Na Rouveen reed Geertrui toch nog even in de mooie motor met zijspan naar de lunch in IJhorst.

Ook Geertrui had zelf de afgelopen niet stil gezeten en had voor iedere vrijwilliger van SWS een stenen kei gestipt met stipwerk en sprak hierbij de boodschap uit: “Jij bent een unieke kei in wie je bent en wat je doet”.

Vanaf 1 juni is opvolgster Ada Korterink door Geertrui ingewerkt en is er kennis gemaakt met veel van de betrokkenen. 

Bekijk hieronder een impressie van foto’s en het videoverslag via Youtube.

Op donderdag 9 juli werd Geertrui Balkenende rond 10 uur verrast door haar collega’s bij haar eigen huis door een klassieke gele kever met chauffeur, waarmee zij de hele ochtend rondgereden zou gaan worden. Het eerste bakje koffie en ontbijtkoek met boter werd samen genuttigd.

Na de koffie stapte Geertrui in de kever en ging onderweg naar haar eerste bestemming.

Geertrui straalde van oor tot oor en had er helemaal zin in.

De eerste bestemming was wijkcentrum de Poele in IJhorst waar de vrijwilligers in een grote kring op het pleintje stonden te wachten.

Iedere vrijwilliger ontving op elke locatie een cadeautje, een aandenken van Geertrui. Zij had voor iedereen een steen met stipwerk gestipt met de boodschap erbij: : Jij bent een unieke kei in wie je bent en wat je doet”.

Een emmer met keien stond bij iedere locatie klaar.

Geertrui had niet verwacht dat ze na de Poele en het Dienstencentrum nog even alle chauffeurs van Tafeltje Dekje zou ontmoeten in de Museumsteeg.

Daarna werd de route vervolgd naar de Seringenhof in Rouveen, waar de Buurtstee het centrale punt van ontmoeting is.

Het weer klaarde iets op na 12 uur en na een tijdje wikken en wegen, werd toch de motor met zijspan uit de schuur gehaald en werd Geertrui door Roelof naar wijkcentrum de Poele in IJhorst gebracht. Daar was het team van SWS met het bestuur samen voor een lunch en de nodige en bekende speeches en uitwisselen van cadeaus.

Ada Korterink zit nu achter het stuur en heeft de taken, sleutels en mobiele telefoon van Geertrui overgenomen.

Door alle vrijwilligers en collega’s en betrokkenen is een A4-tje gemaakt met lieve, leuke, attente herinneringen. Geertrui kan deze de komende tijd in alle rust doorlezen nu zij met pensioen is. Van de afbeelding van de voorkant van deze map ontving Geertrui ook een foto-legpuzzel van 500 stukjes.

En het past natuurlijk ook bij Geertrui om zelf iets te geven. Bij ieder onderdeel van dit kistje had ze een verhaal te vertellen. “SWS laat het hart van Staphorst spreken” is en ziet zij als taak van SWS. De mokjes met SWS-logo’s op het plateau representeren de zichtbaarheid en maken het team, het team., ieder in haar eigen kracht, maar absoluut samen. De hartjesbox zit vol met positieve kaartje om uit te delen en weer te vullen. En de snoeppot is om van te smullen natuurlijk.

Dit zijn de twee kleurrijke gevarieerde boeketten van alle gegeven bloemen. Prachtig! Bedankt allemaal. Hier gaat Geertrui de komende tijd nog mee nagenieten.