Stichting Welzijn Staphorst (SWS) hield maandagavond 13 november een workshop ‘in de media’.

Ruim 20 personen kwamen naar het Dienstencentrum om meer te weten te komen over het schrijven van persberichten en het benaderen van de media. Na een kort welkomstwoord van Klaasje van Veen van SWS startte journalist Eelco Kuiken van Streekredactie zijn presentatie.

De deelnemers werden meegenomen op reis door medialand in een interactieve workshop. Aan de hand van tips en tops van Eelco werd er een persbericht gemaakt.

De deelnemers waren erg enthousiast en gaven na afloop aan dat ze het zeer informatief vonden en er meteen mee aan de slag zouden gaan.

SWS organiseerde deze avond speciaal voor vrijwilligersorganisaties. Deze organisaties hebben vaak iets te melden wat ze graag onder de aandacht willen brengen. Bijvoorbeeld een activiteit, een evenement, iets nieuws, of ze willen hun organisatie promoten.

In februari staat er een workshop gepland over social media, die wordt verzorgd door Viva Reclame.

SWS is het centrale vrijwilligerspunt van de gemeente Staphorst. Naast het koppelen van vrijwilligers aan organisaties is ook het ondersteunen van vrijwilligersorganisaties onderdeel van hun werk. Om die reden organiseert SWS dit soort workshops.