De twee dames van Stichting Welzijn Staphorst zijn mee geweest met de maaltijdbezorging van Tafeltje Dekje.

Zij zijn elk met een vrijwillige chauffeur mee gereden naar de distributieplaats in Meppel, daar worden de maaltijden in de auto geladen. Margje ging mee  op de route door Rouveen en Hellen is mee geweest op de route door Staphorst. Er zijn elf vrijwillige chauffeurs die maaltijden in de hele gemeente rondbrengen en zij rijden om toerbeurten.

‘Het is mooi om te zien wat deze mannen elke week weer doen’ zegt Hellen, ‘behalve dat ze de maaltijden afleveren, hebben ze ook tijd voor een klein praatje met de bewoner als daar behoefte aan is’. Binnen twee uur worden de maaltijden aan huis afgeleverd. ‘En’ vult ze aan, ‘mocht de bewoner niet thuis zijn, dan worden de maaltijden op een van te voren afgesproken plek neergelegd. Dat is toch mooi?’.

De keuze uit de maaltijden is groot, er zijn dieet maaltijden en ze zijn voor iedereen, ook voor personen die werken en geen tijd hebben om zelf te koken. Het is niet leeftijdsgebonden. ‘Voor € 6,00 heb je een hoofdgerecht, een voorafje of toetje kost € 1,- ‘ noemt Hellen op, ‘en dan worden ze bij je thuis afgeleverd’.

‘Mocht iemand interesse hebben, dan kunnen ze bij ons terecht voor vragen, wij zijn altijd bereikbaar via de mail: info@sws-staphorst.nl of telefonisch op nummer 0522-465143’ zegt Hellen. ‘Het scheelt veel tijd: geen boodschappen doen, geen kooktijd en men bepaalt zelf wanneer deze koelverse maaltijden opgewarmd worden’.

Klik hier voor meer informatie over Tafeltje Dekje