Mondharmonicaclub uit De Wijk op bezoek in IJhorst, De Poele, donderdagmiddag 20 april 2017

De mondharmonicaclub uit De Wijk was er deze keer om de middag te verzorgen! We zaten al behoorlijk in spanning over hun komst, maar wat bleek, deze groep had nogal moeite om De Poele te vinden. In gedeeltes kwamen ze binnen druppelen en zo waren ze er dan toch allemaal, al waren sommigen aan de late kant.

We begonnen natuurlijk eerst gezellig met koffie en thee.

De dirigente vertelde ons over de club en hoe ze zijn ontstaan. De club is ongeveer 16 jaar geleden opgericht en zijn begonnen met 30 leden. Inmiddels zijn dat er wel wat minder geworden en zijn ze nu nog 15 personen over. Ook vertelde ze dat ze er nog graag weer leden bij wilden hebben. Jan de Boer ging hier op in en vroeg wanneer en waar ze repeteerden. Hij zou anders ook wel mee willen spelen, maar had geen mondharmonica bij zich. Dat bleek geen probleem te zijn, zij hadden er nog wel één over. Dus zat er voor Jan niks anders op dan mee te spelen! Ze hadden een heel boekwerk met allerlei verschillende liedjes. Hiervan hadden ze een flink aantal meegenomen, zodat er in groepjes volop meegezongen kon worden. Sommige liedjes waren heel bekend en dat was dan ook goed te horen!

Na een onderbreking met een pauze voor de koffie en thee, kwam het tweede gedeelte aan bod.

Ook hier weer een tal van liedjes en werd er weer volop meegezongen. Bij verschillende nummers beelden een aantal spelers het ook nog uit. Zoals b.v. het nummer over schaatsen, had één van hen de schaatsen om de nek en een sjaal en muts op. Hierbij maakte hij met de handen op de rug schaatsbewegingen en deed zo wat rondjes.

We konden duidelijk merken dat de spelers er heel veel plezier in hadden.

Ook was het heel fijn dat er zo’n goede opkomst was!

Stichting Welzijn Staphorst, Doortje Bomert