Vanaf april zal Stichting Welzijn Staphorst (SWS) een bus inzetten die inwoners uit Rouveen naar Staphorst kan vervoeren. De bus zal op woensdagochtend gaan rijden en de markt in het centrum van Staphorst is de uitstapplaats. Zo hebben inwoners de gelegenheid om naar de weekmarkt te gaan of andere boodschappen te doen bij de winkels in het centrum. Daarnaast is er koffie, koek en gezelligheid bij Hillies Snackbar.

Sponsoren
De bus wordt mede mogelijk gemaakt door de gift die SWS vorig jaar ontving van de organisatie van Kerst an Diek. Zij haalden met een oliebollenverkoop een bedrag van € 1.930,00 op en willen graag dat dit ten goede komt aan de inwoners uit Rouveen. Ook Klaas Mulder Verhuur is sponsor, zij stellen een 9-persoonsbus voor een schappelijke prijs ter beschikking. Voor het kopje koffie met koek werd een mooie afspraak gemaakt met Hillies Snackbar, wat ook een mooie ontmoetingsruimte is.

De eerste bus zal gaan rijden op woensdagochtend 10 april. Inwoners uit Rouveen, jong en oud, kunnen zich opgeven bij SWS. Ze betalen dan € 2,50 /1 SWS-strip voor de heen- en terugreis en krijgen er heerlijke koffie en kruidkoek bij. Ze worden door de vrijwillige chauffeur thuis opgehaald rond een uur of 10:00 en tegen 12:00 uur weer thuis gebracht.

Vrijwilligers gezocht
In de bus is plek voor 7 personen omdat er, naast de chauffeur, ook een vrijwilliger meegaat om het een en ander te begeleiden.
Er worden nog vrijwilligers voor de bus en vrijwillige chauffeurs gezocht, hiervoor kunt u zich melden bij SWS.
bus- Chauffeurs en begeleiders in de bus

.

Proef
SWS ziet dit als een proefproject. Klaasje van Veen, medewerker van SWS, zegt:‘we horen verschillende signalen dat er wellicht behoefte is aan vervoer vanuit Rouveen om boodschappen te doen.
Soms is het goed om die behoefte te peilen door het gewoon uit te proberen. Het bedrag van Kerst an Diek maakt deze proef voor ons mogelijk.
We hopen dat veel inwoners er gebruik van gaan maken.’ Meer informatie en opgave bij SWS: 0522-465143 of info@sws-staphorst.nl