Woensdagavond 4 april werd tijdens de Vrijwilligersmarkt in zaal Spoorzicht de Vrijwilligerspluim 2018 uitgereikt aan Stichting Activiteiten Staphorst en aan Roelof Esinge.
Deze werd uitgereikt door wethouder B. Jaspers Faijer.
Ook de andere genomineerden: dhr. H. Veijer, dhr. H. Jonkman, dhr. E. Slager, dhr. K. Bloemhof, dhr. en mevr. Figeland, dhr en mevr. Tuin (niet aanwezig), Vrijwilligers van IJsvereniging Staphorst werden in het zonnetje gezet door jurylid Henk Korterink en beloond met een waardering.
De Juryleden van dit jaar waren: Henk Korterink (WMO-Kerken), Herman Hempen (Sportraad), Jesper Kisteman (Jongerenraad), Jenneke Kroes en Anneke Dunnink (Philadelphia en Pluim 2017) en Femmy Koobs (Pluim 2017).

Op de vrijwilligersmarkt stonden diverse vrijwilligersorganisaties die het werk wat door vele vrijwilligers word gedaan presenteerden en er was gelegenheid om een pitches te houden.
Het spits werd afgebeten door SWS-medewerker Geertrui door het vrijwilligerswerk te promoten en de waardering hiervan uit te spreken! Daarna volgden er anderen zoals Evenmens, Humanitas, Taalpunt en Vluchtelingenwerk.

In de zaal hingen letters voor een puzzel verspreid , die samen: ‘Vrijwilligers? Onmisbaar!’ vormden, vele gingen fanatiek aan de slag om tot een goede oplossing te komen. Hieraan waren mooie prijzen verbonden, beschikbaar gesteld door: Restaurant Stien met een dinerbon, Vlijtige Lies met voorjaarsbolletjes en Philadelphia met een verrassingspakket.
Aan het eind van de avond werden de 3 winnaars bekendgemaakt met goede hulp van Janet Brinkman die in de zaal aanwezig was en gingen mevr. R. Veijer-Hoeve, mevr. Akkerman en mevr. L Vermeulen met de prijzen naar huis.