De Stichting Welzijn Staphorst (SWS) heeft een aantal van haar vrijwilligers die betrokken zijn bij het seniorenbezoekersproject, uitgeleend aan de dorpsraad IJhorst voor een onderzoek ten behoeve van het zorgnetwerk.

De Dorpsraad IJhorst is met een werkgroep aan het onderzoeken waar de oudere inwoners van het dorp behoefte aan hebben. Hiervoor zochten ze een aantal vrijwilligers die de gesprekken met de dorpsbewoners zullen aangaan.

SWS is op dit moment bezig met een seniorenbezoekersproject in de gemeente Staphorst; vrijwilligers gaan op pad om te inventariseren hoe het gaat met inwoners in de leeftijdscategorie 70 tot 75 jaar. Dit onderzoek lijkt in een aantal opzichten op het onderzoek voor het zorgnetwerk in IJhorst, al zullen ze daar wat specifieker ingaan op het dorp IJhorst en ook het gesprek aangaan met inwoners van andere leeftijden.

Margje Ponstein van SWS: ‘in een gesprek met de werkgroep IJhorst werd al snel duidelijk dat we elkaar hier goed in konden helpen. Onze vrijwilligers hebben een training gehad en inmiddels enige ervaring opgedaan, dan zou het zonde zijn om op zoek te gaan naar nieuwe vrijwilligers. We zijn blij dat er een aantal vrijwilligers enthousiast waren om ook hier aan mee te doen.’ Het seniorenbezoekersproject van SWS gaat ondertussen gewoon door.