Sinds mei 2019 is er een samenwerking ontstaan tussen SWS en Stichting Present Meppel. Door deze samenwerking kunnen ook hulpvragers in de gemeente Staphorst geholpen worden.

Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen
die daarmee geholpen kunnen worden. Present Meppel biedt de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats op projectbasis in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Een paar uur maakt een groot verschil in het leven van een ander.

Present Meppel is ruim 5 jaar actief in Meppel, Nijeveen en Ruinerwold en nu dus ook in Staphorst.

Hulpvragen uit Staphorst
De gemeente Staphorst valt op dit moment niet onder het werkgebied van Present.

De laatste tijd komen er echter bij Present Meppel regelmatig hulpvragen binnen vanuit de gemeente Staphorst via diverse maatschappelijke organisaties, waaronder SWS.

Soms zijn er hulpvragen die heel goed passen binnen het werk van Present. Het is mooi dat we dat nu aan Present kunnen overlaten, zij hebben de ervaring en kennis op dit gebied.

Hulpverleners die in de gemeente Staphorst werken en een cliënt willen aanmelden kunnen dat doen via de website van Present Meppel.

Vrijwilligers
Present Meppel is regelmatig op zoek naar vrijwilligers, ook uit Staphorst, zowel individueel als in groepen, die kunnen worden ingezet wanneer een hulpvraag wordt ingediend.
Meld je aan als vrijwilliger via de website van Present Meppel.

Present Meppel zoekt ook vrijwillige groepenbegeleiders die de inzet van de groepen begeleiden vanaf de match met de hulpontvanger.

Present Meppel organiseert en begeleidt
Voor groepen organiseert Present Meppel twee type Presentprojecten:

  • Sociale projecten: koken voor dak- en thuislozen, het organiseren van een gezellige middag voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking of koffiedrinken met eenzame ouderen
  • Praktische projecten: helpen verhuizen, opknappen of schoonmaken van een woning of het opknappen van een tuin.

Een project wordt altijd georganiseerd op basis van de wensen en beschikbaarheid van de groep die zich aangemeld heeft.

Present Meppel werkt samen met maatschappelijke organisaties die in Meppel, Staphorst e.o. actief zijn. De hulpverleners kennen de mensen die hulp van vrijwilligers via Present goed kunnen gebruiken.

Meer lezen over Stichting Present Meppel of zelf met uw gezin, vrienden, collega’s, of mede-kerkleden een Present Project uitvoeren?
Kijk voor meer informatie over het werk van Present op de website van Present Meppel.