Op dinsdag 12 december 2017, van 15.00-17.00 uur wordt een voorlichting voor 60-plussers in Staphorst gegeven over De Kunst van het leven.
Na een korte inleiding wordt er een film vertoond en kunnen de aanwezigen ervaringen met elkaar uitwisselen.
Deze ochtend staat op zich maar is ook een introductie op de workshops Gezond ouder worden, die op dinsdag 9 januari 2018 starten.

Als je ouder wordt veranderd er langzaam maar zeker van alles in je leven, zowel positief als negatief. Er zijn minder verplichtingen en er is meer vrije tijd. Maar ouder worden gaat ook vaak gepaard met verlies, het verlies van werk, het moeten missen van dierbaren in je omgeving, het verminderen van sociale relaties, een lijf dat begint te protesteren… Het vraagt veel levenskunst van mensen om op een positieve manier met deze veranderingen om te gaan. Hoe zorg je ervoor dat je leven plezierig en zinvol blijft verlopen?

In de workshops komen verschillende aspecten aan bod die te maken hebben met fit ouder worden. Het accent ligt op psychisch fit blijven en het trainen van het brein.
De workshops zijn interactief maar ook gezellig opzet. Ze borduren voort op de inhoud van de voorlichting Levenskunst. Onderwerpen die aan orde komen:
– Sociale contacten
– Het belang van bewegen
– Gezonde voeding

De bijeenkomsten worden begeleidt door een welzijnswerker van Stichting Welzijn Staphort en een preventiewerker van Mindfit.
Ook zullen een fysiotherapeut en een diëtiste aanwezig zijn.
Data en tijdstip:
Voorlichting Levenskunst: dinsdag 12 december 2017 van 15.00 – 17.00 uur (los van de workshops te volgen)
Workshops: dinsdag 9 en 23 januari en 6 februari 2018 van 14.30 – 16.30 uur
Locatie: Berkenlaan 1, te Staphorst (Dienstencentrum)

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomsten. Opgave is nodig.
Voor aanmelden en informatie: [email protected] , tel 038 – 467 5 680.

Flyer Levenskunst Staphorst DEF

Gegevens

Tijd
Datum