Waar zoek ik die gouden kracht voor mijn organisatie? En waar vind ik dat leuke vrijwilligerswerk dat energie geeft?
Bij de SWS Vrijwilligerscentrale!

Met onze centrale vacaturebank maken we de perfecte match tussen inwoners en organisaties in IJhorst, Rouveen en Staphorst! Ook beantwoorden we alle vragen over vrijwilligerswerk.

Lees hieronder wat we voor inwoners en organisaties kunnen betekenen.

Inwoners van de gemeente Staphorst begeleiden we naar passend vrijwilligerswerk. Na een intakegesprek zoeken we het werk dat het beste bij iemand past. Dat kan bij een organisatie of vereniging zijn, maar ook bij een inwoner die een vrijwilliger zoekt voor bepaalde klussen. Ook helpen we scholieren die een maatschappelijke stage nieuwe stijl zoeken. Bekijk in onze centrale vacaturebank wat de actuele vacatures zijn.

Vergoeding/onkostenvergoeding
In vrijwilligerswerk wordt er soms gewerkt met een vrijwilligersvergoeding, een onkostenvergoeding. Er is via deze website meer over te lezen. Onder onze vacatures staat dit weergegeven met ‘vergoeding’.

Organisaties ondersteunen we bij de zoektocht naar vrijwilligers. Wij helpen bij het opstellen van een vacature en plaatsen die in de centrale vacaturebank. Ook bieden we organisaties cursussen en trainingen aan over belangrijke onderwerpen, zoals een vrijwilligersverzekering of de AVG. Elk jaar reiken we de vrijwilligerspluim uit aan een Staphorster organisatie die zich belangeloos inzet.

Vervoer, maatjeswerk en klussendienst
Heeft u vervoer nodig, zoekt u een maatje of hulp bij een kleine klus in huis of tuin?
Ook daarvoor kunt u terecht bij de SWS Vrijwilligerscentrale!

‘Toen ik met pensioen ging, wilde ik niet in een gat vallen. Dankzij de Vrijwilligerscentrale is dat gelukt. Ik doe nu heel leuk vrijwilligerswerk!’

Ongelooflijk: we hebben al acht nieuwe vrijwilligers na een bericht op de vacaturebank van SWS. Terwijl op dezelfde vacature op onze eigen site nauwelijks reactie kwam!”

Klik hier voor de brochure Vrijwilligerscentrale