Wilt u wat vaker de deur uit en meer genieten van het leven?
Of bent u juist bezorgd over iemand die eenzaam is?

Neem dan contact op met ons Meldpunt Eenzaamheid en maak samen met SWS het leven weer leuker of zinvoller.
Wij zoeken voor u een maatje, interessant vrijwilligerswerk of een fijne dagbesteding. SWS kent ook de weg naar andere organisaties of instanties die hulp bieden.

Net als in de rest van Nederland voelen sommige Staphorsters zich eenzaam. Vaak is dat niet nodig. SWS brengt inwoners weer in contact met andere mensen.
Na een goed gesprek bekijken we hoe en waarmee we u kunnen helpen. We organiseren bijvoorbeeld veel activiteiten in IJhorst, Rouveen en Staphorst en zijn spin-in-het-web in het vrijwilligerswerk in de gemeente. Ook hebben we nauwe contacten met organisaties en verenigingen.

Elk jaar organiseren we de Week tegen Eenzaamheid waarin we aandacht vragen voor de toenemende eenzaamheid.

 

‘Via SWS vond ik leuk vrijwilligerswerk én een maatje! Mijn huisarts bracht me in contact met SWS omdat ik al een tijd niet lekker in mijn vel zat. Eigenlijk vond ik dat onzin, omdat ik me niet eenzaam voelde. Nu moet ik toegeven dat ik dat wél was.’

‘Ik ben zo blij dat ik mijn buurvrouw zie opfleuren! Ik klopte bij SWS aan omdat ik me zorgen over haar maakte. Het kostte wat moeite om met haar in gesprek te gaan, maar uiteindelijk werkte het wel!’

Klik hier voor de brochure Meldpunt Eenzaamheid